09
Ιολ.
07

Η Ακρόπολη και τα επτά θαύματα του κόσμου

Η Ακρόπολή τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στα επτά θαύματα του κόσμου. Οι διάφοροι αρμόδιοι φορείς έσπευσαν να υποβιβάσουν τον θεσμό και να μη δώσουν ιδιαίτερη σημασία στο αποτέλεσμα. Βέβαια, αν είχε μπει η Ακρόπολη, σήμερα θα μιλούσαμε για τεράστια Εθνική επιτυχία, χάρη στις φοβερές προσπάθειες του Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ας μη γελιόμαστε: η Αθήνα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να προβάλλει τη πόλη και τον πολιτισμό της. Πριν από δύο μήνες βρέθηκα στη Γρανάδα (Ισπανία) ή οποία επίσης διεκδικούσε να συμπεριληφθεί το Alhambra στα επτά θαύματα του κόσμου. Οι ισπανικοί φορείς είχαν ξεκινήσει μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια, και καλούσαν τους πάντες, Ισπανούς πολίτες και ξένους τουρίστες, να ψηφίσουν το Alhambra ως ένα από το επτά θαύματα. Για την ιστορία το Alhambra δε κατάφερε να μπει άλλα οι Ισπανοί τουλάχιστον δεν είχαν αυτή την Ελληνική υπεροψία του «σιγά μη μείνει εκτός η Ακρόπολη». Η μόνη κινητοποίηση που είδαμε στην Ελλάδα ήταν κάποια viral emails απλών χρηστών του internet που ευαισθητοποιήθηκαν και μας καλούσαν να ψηφίσουμε.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ίσως χάθηκαν κάποιοι ψήφοι από αγανακτισμένους τουρίστες, που πήγαν να επισκεφθούν την Ακρόπολη και δε μπόρεσαν να μπουν επειδή αντιμετώπισαν τη κλασσική κοπροσκυλιστική συμπεριφορά των υπάλληλων του υπουργείου πολιτισμού, που αποφασίζουν μόνοι τους τι ώρα κλείνει ο Αρχαιολογικός χώρος για το κοινό. (ή αποφάσισαν να απεργήσουν για πολλοστή φορά χωρίς να υπάρχει σοβαρή αιτία)

Advertisements

0 Responses to “Η Ακρόπολη και τα επτά θαύματα του κόσμου”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: