30
Ιολ.
07

Δ’ΚΠΣ – το μπάχαλο συνεχίζεται…

Η Ευρώπη μπήκε πρόσφατα στη νέα προγραμματική περίοδο του 2007-2013. Η Ελλάδα κατάφερε για άλλη μια φορά να αποσπάσει 21 δις Ευρώ από την ΕΕ για τη συγκεκριμένη περίοδο αν και δεν τις αξίζουν. Και εκεί που οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι και οι παραστικές ομάδες συζητάνε πως να μοιράσουνε τη πίτα, ακόμα αδυνατούμε να απορροφήσουμε τα κονδύλια του Γ’ΚΠΣ.

Το οικονομικό επιτελείο όμως υποσχέθηκε ότι δεν θα επαναληφθούν οι τραγικές καθυστερήσεις στις απορροφήσεις που οφείλονται στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη θεαματική κίνηση ήταν να αλλάξει το όνομα από Δ’ΚΠΣ σε ΕΣΠΑ (μήπως τα αρχικά σημαίνουν Εθνική Σπατάλη Πόρων από Ανίκανους;)

Ο νέος νόμος για το ΕΣΠΑ, ο οποίος ακόμα δεν έχει ψηφιστεί αν και έχουμε ήδη διανύσει επτά μήνες της νέας περιόδου προβλέπει την ενεργοποίηση 130 υπουργικών αποφάσεων (!!!) και δύο προεδρικά διατάγματα! Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο! Με αυτό το τρόπο θα μπορεί ο υπουργός να ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα, θα μπορεί να διορίσει και το τελευταίο παράσιτο στο ρόλο του «ειδικού συμβούλου» που θα αναλάβει κάποια μελέτη του κώλου για την υλοποίηση του προγράμματος.

Με αυτούς τους νόμους και αυτές τις νοοτροπίες θα φτάσουμε στο 2012, να έχουμε απορροφήσει μόλις το 17%, και θα τρέχουμε πάλι στην ΕΕ σαν τη βρεγμένη γάτα ζητώντας παράταση στο χρόνο υλοποίησης…

Advertisements

0 Responses to “Δ’ΚΠΣ – το μπάχαλο συνεχίζεται…”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: