05
Νοέ.
07

Που είναι το στίγμα σας κύριοι;

Σε λίγες ημέρες καλούνται τα «μέλη και οι φίλοι» του ΠΑΣΟΚ να εκλέξουν τον νέο ηγέτη της «μεγάλης προοδευτικής παράταξης» (χα-χα). Ομολογώ ότι δεν ασχολήθηκα πολύ με τη προεκλογική περίοδο στο ΠΑΣΟΚ. Άλλα από αυτά τα λίγα που είδα πείστηκα ότι η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ θα είναι εξίσου θλιβερή με τη σημερινή.Το βασικό πρόβλημα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι ότι και οι τρεις υποψήφιοι δεν μας έχουν δώσει το πολιτικό τους στίγμα. Από τον Γιωργάκη δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό (αφού τρία χρόνια δεν μας είπε απολύτως τίποτα), άλλα και οι άλλοι δύο υποψήφιοι με απογοήτευσαν. Ακούμε συνεχώς γενικόλογες εκφράσεις του στυλ «πρέπει να γίνουμε η ριζοσπαστική παράταξη» ή «το νέο αριστερό εκσυγχρονιστικό ρεύμα». Αυτό που δεν τόλμησαν ήταν να προτείνει κάποιος υποψήφιος δέκα ριζικά μέτρα που θα έπαιρνε αν γίνει αύριο πρωθυπουργός. Ιδιαίτερα ο Σκανδαλίδης, ως outsider θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απουσία πολιτικού λόγου και να βγει μπροστά με τολμηρές προτάσεις. Είδαμε και το άθλιο φαινόμενο πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που τόσο καιρό το έπαιζαν «υπεράνω των αντιπαραθέσεων», λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, αφού έκαναν τη τελική εκτίμηση για το αποτέλεσμα, να ακολουθήσουν τη λογική του «όπου φυσάει ο άνεμος» και στηρίζουν Γιωργάκη.

Και από τη στιγμή που απουσιάζει ο πολιτικός λόγος, ο ψηφοφόρος επιλέγει τον χαρακτήρα και το όνομα του υποψηφίου, όπου εκεί ο Γιωργάκης έχει το πλεονέκτημα. Και εδώ θα έλεγα είναι η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 1996 (Σημίτης vs Τσοχατζόπουλος). Τότε, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, κλήθηκαν να διαλέξουν μια συγκεκριμένη πορεία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ (άλλα και για το μέλλον της Ελλάδας). Κατά τη προσωπική μου άποψη επέλεξαν το σωστό δρόμο, και κακώς σήμερα επιχειρούν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ να μαυρίσουν την οκταετία Σημίτη. Ιδιαίτερα όταν και οι τρεις υποψήφιοι υπήρξαν υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα στη Βουλή που δεν έχει το δικό του πολιτικό στίγμα. Αν δεν επαναποκτήσει τη δικιά του ξεχωριστή ταυτότητα , όχι μόνο δε θα ξανά κυβερνήσει άλλα θα δει το 38% να μειώνεται ακόμα πιο πολύ.

Advertisements

0 Responses to “Που είναι το στίγμα σας κύριοι;”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: