01
Δεκ.
07

Καταργήστε το Αγγελιόσημο!

Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε τους δημοσιογράφους ξεσηκωμένους. Διαμαρτύρονται για τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και την ενδεχόμενη ενοποίηση των ταμείων με αυτά των μηχανικών και δικηγόρων. Μας απείλησαν με απεργίες, και είδαμε το πρώτο δείγμα τη περασμένη Τρίτη. Είναι ίσως από τις λίγες απεργίες που όχι μόνο δε ταλαιπωρείται ο κόσμος άλλα μας κάνει και καλό. Μπορέσαμε για μια ημέρα να αφήσουμε τη γελοία παραθυρολογία, τους λαϊκισμούς και κραυγές που αντικρίζουμε κάθε βράδυ στη τηλεόραση.Την υπόλοιπη εβδομάδα όμως, τα τηλεοπτικά κανάλια χρησιμοποιούσαν τα δελτία ειδήσεων για τη συνδικαλιστική τους προπαγάνδα. Ο Σόμπωλος έχει γίνει ο καθιερωμένος μαϊντανός και εμφανίζεται διαμαρτυρόμενος για τις αδικίες που θα υποστούν οι δημοσιογράφοι. Στις δε υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες που θίγονται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση αφιερώνεται πολύ λιγότερος χρόνος. Ενώ με το δημογραφικό πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν ασχολείται κανείς! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο δικός μας κλάδος να μη θιγεί και όλοι οι άλλοι ας πάνε να ….

Αφού θέλουν οι εκπρόσωποι του τύπου, να συζητήσουμε για τη χρηματοδότηση των ταμείων τους, ίσως πρέπει επιτέλους να τεθεί και το θέμα του Αγγελιόσημου. Κάθε φορά που μία επιχείρηση επιθυμεί να διαφημιστεί σε ένα μέσο επικοινωνίας (είτε είναι τηλεόραση, ραδιόφωνο, ή έντυπο) καλείται να καταβάλλει ένα επιπλέον ειδικό φόρο της τάξεως του 20%. Αυτό το άθλιο νταβατζιλίκι λέγεται αγγελιόσημο, είναι ένας κλασσικός φόρος υπέρ τρίτων, από αυτούς που η ΕΕ έχει δώσει εντολή να καταργηθούν. Τα έσοδα του αγγελιόσημου χρηματοδοτούν διάφορες τρύπες του κλάδου των ΜΜΕ, εκ τον οποίων ένας από αυτούς είναι και συνταξιοδοτικά τους ταμεία.

Αυτό το χαράτσι προκαλεί τεράστιες παράπλευρές απώλειες στην υπόλοιπη οικονομία. Πλήττονται μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, όλων των κλάδων, οι οποίες είτε αναγκάζονται να περιορίσουν τις διαφημιστικές ενέργειες τους λόγου του αυξημένου κόστους με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εσόδων. Η άλλη λύση είναι να μεταφέρουν το κόστος του αγγελιόσημου στον τελικό καταναλωτή.

Φανταστείτε τι θα γινόταν αν οι φόροι τύπου αγγελιόσημου ίσχυαν σε όλους τους κλάδους. Θα πήγαίνες σουπερμάρκετ, θα σου έλεγε η ταμίας σύνολο €100… σκάσε και €19 για το ΦΠΑ και άλλα €20 για το ταμείο μας! ΣΥΝΟΛΟ: €139!!

Advertisements

0 Responses to “Καταργήστε το Αγγελιόσημο!”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: