06
Δεκ.
07

Ολυμπιακή Ταλαιπωρία: Να ειπωθεί όλη η αλήθεια

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, σε σχετική ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, διαπιστώνει ότι πίσω από τις κραυγές για τη σωτηρία του «εθνικού αερομεταφορέα» κρύβεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια συσκότισης των πραγματικών περιστατικών που οδηγούν ένα ακόμα κρατικό μονοπώλιο στη χρεοκοπία και το κλείσιμο.Η Ολυμπιακή, μετά από δεκαετίες ασύδοτης κακοδιαχείρισης και παραβίασης της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας συνεχίζει να επιβιώνει λόγω της κάλυψης των χρεών της από το κρατικό προϋπολογισμό και των παρανομιών των διοικήσεων της από τις εκάστοτε κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες. Οι παράνομες πρακτικές είχαν σαν αποτέλεσμα έρευνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 που συνεχίζονται και καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου όπως την C-415/03 της 12ης Μαΐου 2005 που επιβεβαίωσε παράνομες ενισχύσεις ύψους 161 εκατομμυρίων ευρώ.

Σήμερα, οι ίδιες διακομματικές παρασιτικές ομάδες που συμμετείχαν στη λεηλασία του δημόσιου αερομεταφορέα όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι το κρατικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές πρέπει να διατηρηθεί, οι παρανομίες να συνεχιστούν και ο φορολογούμενος να πληρώνει τα σπασμένα… Στην επιχειρηματολογία τους καταφέρονται κατά της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού που επιβάλλει η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνουν α λα καρτ εφαρμογή του κοινοτικού και εθνικού δικαίου και φτάνουν στο σημείο να ισχυρίζονται ότι το κλείσιμο της Ολυμπιακής ισοδυναμεί με … υποστολή της Ελληνικής σημαίας!!!

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, μόνη και χωρίς εξαρτήσεις αναδεικνύει το αυτονόητο, δηλαδή ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στις αερομεταφορές θα υποβαθμίζει περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα αυξάνει το κόστος τους. Η διατήρηση του κρατικού μονοπωλίου στις αερομεταφορές θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τσέπη του καταναλωτή, τον κρατικό προϋπολογισμό και τον τουρισμό της χώρας, θα αναστέλλει τις επενδύσεις ξένων αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα και θα μεταθέτει για το μέλλον τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τους νέους που πλήττονται από την ανεργία.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί την Ολυμπιακή κορυφαίο δείγμα μιας πολιτικής που ευνόησε λίγους προνομιούχους σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας των πολιτών της χώρας. Για τους λόγους αυτούς η Φιλελεύθερη Συμμαχία προτείνει την άμεση ιδιωτικοποίηση τής Ολυμπιακής στα πλαίσια μιας συνολικότερης απεμπλοκής του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και την εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Advertisements

3 Responses to “Ολυμπιακή Ταλαιπωρία: Να ειπωθεί όλη η αλήθεια”


 1. Δεκέμβριος 6, 2007 στο 11:05 μμ

  Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί διατάζει η ΕΕ την Ελληνική κυβέρνηση να κλείσει η Ολυμπιακή με τα αναμφισβήτητα εθνικά συμφέροντα που επιτελεί η Ολυμπιακή. Χρόνια οι κυβερνήσεις του δικομματισμού κόβουν τα σλοτ(δικαιώματα πτήσεων σε ανθηρές διαδρομές) και χρεώνουν υπέρογκα ποσά εγκατάστασης στο αεροδρόμιο ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ που έχει εκχωρηθεί για 30 χρόνια στους Γερμανούς.
  Δεν ξέρω να χάσαμε κανένα πόλεμο με την Ευρωπαική Ενωση και έχουμε τον Καραμανλή στο ρόλο του Τσολάκογλου επί των “παραδόσεων” και των “πολεμικών αποζημιώσεων” του ηττημένου

  Μια είναι η λύση, άμεση ένταξη της Ολυμπιακής όπως είναι στην πολεμική Αεροπορία της χώρας ,σκέλος επιβατικής κίνησης. Αν ο τουρισμός είναι το 40% του ΑΕΠ και εξυπηρετείται κατά το ήμισυ από την Ολυμπιακή ποιός τρελός κυβερνήτης θα εκχωρήσει το 20% των εσόδων μιάς χώρας ολόκληρης;;;;;
  Τα νομικά βρίσκονται εύκολα, θα τους πάει και η στολή…..Οποιος εργαζόμενος δεν θέλει επιστράτευση αποζημιώνεται τα εργασιακά του και φεύγει οικιοθελώς!

 2. Δεκέμβριος 9, 2007 στο 2:57 πμ

  Η άμεση ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής θα έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα όπως αύξηση της αγοράς αερομεταφορών, πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας, αύξηση ποιότητας, πτώση των τιμών, πτώση των δημοσίων δαπανών.
  Το ευαίσθητο θέμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι απομακρυσμένες περιοχές.

 3. 3 greeknetizen
  Δεκέμβριος 10, 2007 στο 11:57 πμ

  Συμφωνώ ότι πρέπει να μελετηθεί το θέμα των απομακρυσμένων περιοχών. Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι αντί να επιδοτείται η προσφορά (δηλαδή ο αερομεταφορέας), να επιδοτείται η ζήτηση, δηλαδή να δίνουμε στους κατοικους των περιοχών δωρεαν κουπόνια για να πετάνε.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: