11
Ιαν.
08

Ποτέ τη Κυριακή!

Όταν πρώτο άκουσα για αυτό το προεδρικό διάταγμα, δεν πίστευα τα αυτιά μου. Και όμως είναι αληθινό. Απαγορεύεται στα γυμναστήρια να λειτουργούν τις Κυριακές! Ποιος ο λόγος; Υποτίθεται για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους των γυμναστηρίων. Με το ίδιο σκεπτικό τι θα λέγατε να μην αφήνουμε τις ταβέρνες να ανοίγουν τις Κυριακές; Να κλείσουν και οι καφετέριες! Και τα βίντεο κλάμπ! Και τα σινεμά! Να απαγορευτούν οι γάμοι και τα βαπτίσια τις Κυριακές! Να κλέισουν και τα περίπτερα! Άλλωστε τις Κυριακάτικες εφημερίδες θα μπορούμε να τις παίρνουμε τη Δευτέρα! Μέρα με τη μέρα, αυτό το γα***μένο κράτος με εξοργίζει όλο και περισσότερο…

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Φιλελεύθερης Συμμαχίας για το συγκεκριμένο θέμα. 

 O κρατικός παρεμβατισμός βλάπτει σοβαρά την υγεία 

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωση της για το κλείσιμο των γυμναστηρίων τις Κυριακές διατυπώνει την αντίθεση της στο μέτρο αυτό. 

Το κλείσιμο των γυμναστηρίων τις Κυριακές επιβλήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Πολιτισμού (ΦΕΚ 221, 13/10/06). Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ, «τα γυμναστήρια λειτουργούν καθημερινά από 6.00 έως 24.00 και το Σάββατο από 6.00 έως 20.00, ενώ την Κυριακή παραμένουν κλειστά».  

Το μέτρο αυτό πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που, πολλοί από αυτούς, εύρισκαν μόνο τη Κυριακή ευκαιρία για να γυμναστούν και οι οποίοι, επιπλέον, είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν το σαββατιάτικο συνωστισμό στις αίθουσες των γυμναστηρίων.

Επίσης πλήττει όσα γυμναστήρια κρατούσαν ανοικτές τις εγκαταστάσεις τους επί 24ώρου βάσεως όλη την εβδομάδα και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού λόγω της παράνομης λειτουργίας κάποιων γυμναστηρίων τις Κυριακές. 

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί -και αυτή- τη κρατική παρέμβαση παράλογη ιδίως για μια χώρα σαν την Ελλάδα που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ παχυσαρκίας και ανθυγιεινού τρόπου ζωής.  

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία είναι, γενικότερα, αντίθετη σε κάθε περιοριστική παρέμβαση του κράτους στα ωράρια λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς η απελευθέρωση τους θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα μεγενθύνει τον κύκλο εργασιών τους, θα ενθαρρύνει νέες επενδύσεις και, κυρίως, θα εξυπηρετήσει τους καταναλωτές πελάτες τους.

Advertisements

2 Responses to “Ποτέ τη Κυριακή!”


  1. Ιανουαρίου 11, 2008 στο 8:51 μμ

    πράγματι είναι εξοργιστικό να μην μπορείς να πας γυμναστήριο επειδή απαγορεύεται.

  2. 2 ετσι
    Φεβρουαρίου 5, 2008 στο 7:53 μμ

    Αρκεί να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: