12
Οκτ.
09

Απεργίες στον ΟΛΠ συνέχεια…

Εδώ και λίγες ημέρες μια μικρή ομάδα λιμενεργατών του ΟΛΠ ξεκίνησε νέα απεργία με σκοπό να μπλοκαριστεί η παραχώρηση της προβλήτας ΙΙ και ΙΙΙ στην κινεζική εταιρεία COSCO. Οι λιμενεργάτες αντιδρούν επειδή δεν επιθυμούν την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραία. Αντιδρούν επειδή η COSCO σκοπεύει να δημιουργήσει εκαντοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Αντιδρούν επειδή θα κατασκευαστούν νέες σύγχρονές υποδομές ώστε να μπορεί το λιμάνι να διακινέι περισσότερα εμπορεύματα. Αντιδρουν επειδή δεν επιθυμούν να μειωθεί ο χρόνος φόρτωσης, εκφόρτωσης, και αναμονής των πλοίων.

Οι λιμενεργάτες γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανάπτυξη του λιμάνιου θα δημιουργήσει και πολλές νέες έμμεσες θέσεις εργασίας στους κλάδους της ναυτιλίας, του τουρισμού, άλλα και στον κλάδο των κατασκευων που θα δουλέψει με αφορμή τα νέα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι. Γνωρίζουν επίσης ότι το Ελληνικό κράτος καταβάλει ρήτρα για την κάθε μέρα που καθυστερεί η παραχώρηση του λιμανιού προς την COSCO. Φαντάζομαι ότι ξέρουν ότι η αύξηση του εμπορίου στο λιμάνι θα φέρει και αύξηση στις εισπράξεις από τούς φόρους, τέλη τελωνείου… έσοδα που έχει μεγάλη ανάγκη το κράτος.

Πολλές Ελληνικές εταιρείες πλήττονται από την οικονομική κρίση. Απολύουν κόσμο, καθυστερούν τις πληρωμές τους, η μοναδική τους ελπίδα είναι το διασυνοριακό εμπόριο. Οι βολεμένοι του ΟΛΠ όμως, αποφάσισαν να τους προκαλέσουν μεγαλύτερη οικονομική ζημια από ότι προκάλεσε η κρίση.

Και όλα αυτα τα αίσχη γίνονται με τις ευλογίες του Νομάρχη και του Δημάρχου του Πειραία.

Advertisements

0 Responses to “Απεργίες στον ΟΛΠ συνέχεια…”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: