30
Οκτ.
07

Τρίτη μεσημέρι στον Βοτανικό

Κινούμαι στην οδό Π.Ράλλη με σκοπό να περάσω από τα πρακτορεία για να παραδώσω κάποια εμπορεύματα. Θέλω να μπω στην Αγίας Άννης άλλα μάταια. Ο δρόμος έχει πήξει από τις πολλές νταλίκες. Δεν πάει τίποτα μπρος ούτε πίσω. Δεν πειράζει σκέφτομαι θα επιχειρήσω να μπω από τον παράδρομο της Λ.Κηφισσού. Εκεί αντικρίζω το ίδιο θέαμα. Εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιημένες περιμένουν υπομονετικά να μπουν στις εγκαταστάσεις του κέντρου εθνικών μεταφορών. Εγκαταλείπω το σχέδιο Β και πάω στο σχέδιο Γ. Θα βγω στη Λ.Κηφισσού και θα μπω από την Ιερά οδό. Όπως βγαίνω στη Λεωφόρο Κηφισσου αντικρίζω ένα άθλιο θέαμα: Δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά, σταματημένα με το αλαρμ αναμμένα στη λεωφόρο έκτακτης ανάγκης. Οι οδηγοί κουβαλάνε τα εμπορεύματα, πηδάνε τις προστατευτικές μπάρες και πάνε με τα πόδια στα πρακτορεία! Φτάνω στην Ιερά οδό η οποία είναι μποτιλιαρισμένη. Γιατί; Επειδή λίγο πιο κάτω οι νταλίκες που επιχειρούν να μπουν στην Αγίας Άννης την έχουν κλείσει! Ρε παιδιά ένας τροχονόμος για να συντονίσει λίγο τις νταλίκες! Πουθενά βέβαια. Οι τροχονόμοι είναι να συντονίζουν τη κίνηση στο Κολωνάκι και τη λεωφόρο Κηφισίας.

Η ιστορία με τα πρακτορεία στον Βοτανικό είναι παλιά. Εδώ και είκοσι χρόνια λένε ότι θα φύγουν από τη περιοχή. Κάθε μέρα χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ανθρωποώρες και καύσιμα από τα μποτιλιαρίσματα. Καθυστερούν παραδόσεις από/ προς την επαρχία με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομική ζημία για τους εμπλεκόμενους. Οι δρόμοι είναι στενοί και άθλιοι, μες στο σκουπίδι και τη λάσπη. Δε φτιάχτηκαν για να δέχονται καθημερινά χιλιάδες νταλίκες. Και αναρωτιέται κανείς πως γίνεται να χαράσσονται κάθε μέρα νέοι φαρδιοί δρόμοι στην Εκάλη, στη Πεντέλη, στην Άνω Βούλα ώστε να μπορούν οι Mercedes των κρατικοδίαιτων προνομιούχων να έχουν πρόσβαση στη βίλα τους. Και τόσα χρόνια να μην ενδιαφέρθηκαν για αυτή τη περιοχή.

Τώρα βέβαια όλα θα αλλάξουν. Κατασκευάζεται το Βωβάδικο, θα γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ, ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, και ξαφνικά η Αγίας Άννης θα αποκτήσει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα! Τα πρακτορεία μας λένε ότι θα φύγουν. Κάποιοι λίγοι που δεν άντεχαν έχουν φύγει ήδη και εγκαταστάθηκαν σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου. Τα υπόλοιπα πρακτορεία, ακολουθώντας τη γνωστή Ελληνική κρατικοδίαιτη νοοτροπία περιμένουν κάποια αποζημίωση από το κράτος. Ακούγεται ότι θα πάνε στον Ασπρόπυργο. Εκεί, προσπαθούν να μας πείσουν οι αρμόδιοι φορείς, ότι υπάρχουν φοβερές υποδομές για μεταφορές και logistics. Όμως, αν εξαιρέσουμε την Αττική οδό και το υπο κατασκευήν διαμετακομιστικό κέντρο του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, η κατάσταση στον Ασπρόπυργο είναι εξίσου άθλια με αυτή του Βοτανικού. Και εκεί υπάρχουν κατσικοδρομάκια, έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και απουσία ρυμοτομίας.

Βλέπουμε τους άχρηστους πολιτικούς να τρέχουν να εγκαινιάσουν το διάφορα συνέδρια logistics και supply-chain που διεξάγονται στα κιριλάτα ξενοδοχεία της Αθήνας. (Μετά πέφτουν με τα μούτρα στον μπουφέ). Ας καταλάβουμε επιτέλους αν θέλουμε να δούμε την οικονομία μας να αναπτύσσεται και να δούμε τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριο να ανθίζει πρέπει να δημιουργηθούν πρώτα οι κατάλληλες προϋποθέσεις. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα, με τα πολλά νησία και με πολλά δύσκολα προσβάσιμα μέρη, οι μεταφορές αποτελούν τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας.


5 Σχόλια to “Τρίτη μεσημέρι στον Βοτανικό”


  1. 1 fileleytheros
    30 Οκτωβρίου, 2007 στο 9:08 μμ

    Και τι να πουν οι καημένοι οι οδηγοί που λούζονται το σκηνικό καθημερινά… Θα το άντεχες; Εγώ επειδή πηγαίνω 5-6 φορές το μήνα, έχω βρει κάποιες ώρες και ημέρες που δεν γίνεται χαμός στα πρακτορεία, αλλά και αυτό πλέον με τα έργα του μετρό, των ΚΤΕΛ και του γηπέδου δεν παίζει, διότι κλείσανε οι εναλλακτικές διαδρομές…
    Τώρα για τον Ασπρόπυργο τι να σου πω… Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αν και κατά την άποψή μου αυτός ο κεντρικός σχεδιασμός που πάει τι δε μου αρέσει καθόλου. Και έξω αν δεις τα μεγάλα logistics centers δεν είναι τα μόνα, υπάρχουν μεταφορικές που βρίσκονται αλλού…Σαφώς βέβαια και πρέπει να υπάρξουν πρώτα οι υποδομές, αλλά η πάνω πλευρά του Ασπροπύργου, κοντά στην Αττική Οδό, προσφέρεται… Αν καταφέρουμε βέβαια να μην κλείνει η εθνική οδός (!) κάθε φορά που βρέχει στην Χαλυβουργική…
    Και να ήταν μόνο αυτά… Γενικά η Δυτική Αθήνα είναι τρομερά παραμελημένη και άναρχη…

  2. 4 Νοεμβρίου, 2007 στο 6:23 μμ

    Σκέψου να μένεις στο Βοτανικό (όπως εγώ)…

    Την υγεία μας να’χουμε και μην χρειαστεί ποτέ να καλέσουμε ασθενοφόρο, ή να χρειαστεί να φύγουμε με το αυτοκίνητο για έκτακτο λόγο… Δεν υπάρχει ελπίδα. Είμαστε αποκλεισμένοι. Κατ’ οίκον περιορισμός.

    Και για την τροχαία, μην συζητάς… Μόνο στην Κηφισίας και την Βασιλίσσης Σοφίας. Τους παίρνουμε τηλέφωνο και μας λένε «Τι να κάνουμε, οι μεταφορικές φταίνε». Άδειες ποιος τους δίνει? (Έχουν άραγε άδειες?)

  3. 3 greeknetizen
    5 Νοεμβρίου, 2007 στο 4:20 μμ

    Πάρα πολλα μποτιλιαρίσματα στον Βοτανικό προκύπτουν στις διασταυρώσεις όταν δύο νταλίκες συναντιούνται και δεν χωράνε και οι δύο. Επιχειρεί ο ένας να πάρει τη στροφή, κολλάει και ένας άλλος πίσω του και μετα δεν μπορεί να κινηθεί ούτε μπρος ούτε πίσω. Εδω αν βάζανε 3-4 τροχονόμους σε κομβικά σημεία (π.χ Ορφεός και Αγ. Αννης στο εκκλησάκι, στην είσοδο του ΚΕΜ στο παράδρομο του Κηφισσού) θα μπορούσαν να επιλύσουν το πρόβλημα κατα 80%. Επίσης πρέπει να αλλάξει η ρύθμιση των φαναριών. Τα φανάρια για να βγει κανεις στην Ιερα οδό ή στη Π.Ράλλη διαρκούν ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η νταλίκα που μεταφέρει 10 τόνους χρειάζεται και 10 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει να κινείται! Έτσι προλαβάινει μολις ένα όχημα το φανάρι!

  4. 4 diamonds76
    3 Απριλίου, 2008 στο 5:24 μμ

    αγαπητοι » συγκρατουμενοι »
    οχι δεν εκανα λαθος ,διοτι ολοι παραδοσιακα πλεον γνωριζουμε ,
    οτι ειμαστε καταδικοι των αρμοδιων ανευθυνων που καθημερινα μας τιμουν με την αδιαφορια τους ,οπως και εσεις με την ψηφο σας !
    (εγω το εκοψα αυτο το ελατωμα πλεον! )
    δεν ειμαι ειδικος στα blogs ουτε και στους υπολογιστες ,
    απλα μπηκα σπιτι και ηθελα να δειξω στην κοπελια μου φωτο γραφιες απο τα πρακτορεια της αγ. αννης και των λοιπων αγιονοματων δρομων τριγυρω.(αγ. πολυκαρπου κτλ.)
    δεν ξερω γιατι γραφω εδω αυτη την στιγμη ,οθτε και αν θα το διαβαζει κανεις ,
    περισοτερο σαν εξηλεωση το κανω για μενα ,
    αλλα ενα ειναι σιγουρο,
    ΑΝ ποτε γινοταν ενα δημοψηφισμα για το ποιος θα σκοτωνε πολιτικο με τον ορο να ξερει οτι δεν θα πιαστει 😉
    ειμαι αρκετα σιγουρος οτι τα ποσοστα θα ηταν τεραστια !!
    και ο 1ος που θα δοκιμαζε θα ημαουν εγω !
    βαρεθηκα την ανοησια τους
    βαρεθηκα με τα ψεμματα τους
    και ποτε μα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΩ !
    θα ηθελα να βρισω τωρα αλλα κατι με κανει να νοιωθω οτι ηδη το εχω κανει αρκετα μεσω του προχειρογραμμενου μου μηνυματος
    μεγαλυτερη υβρης απτ ην αδιαφοπια δεν νομιζω να υπαρξει !
    τους ευχομαι ολοψυχα ~! (στουσ πολιτικους παντα ) να μην τυχει να βρεθουν μπροστα μου χωρις τα καραγκιοζια που τους συνοδευουν για ευνοητους λογους !
    😉
    τελος …
    το μεγεθος της οργης μου ειναι απεριγραπτο ,
    και τελειωνοντας ενα ομορφο συμπερασμα …
    ΑΝ οποιοσδηποτε επαγγελματιας οδηγος (κατα προτιμηση νταλικιερης ),δει στον δρομο του υπουργικο οχημα …
    χαχαχαχα~~~~τον ικετευω να του κανει την ζωη στον δρομο κολαση …εστω και για μερικα δευτερολεπτα ,!!!!
    η προθεση μερικες φορες αρκει για να καταλαβουν καποιοι ποσο συμπαθεις μας ειναι !!!
    ;))
    καλη υπομονη σε ολους τους αδελφους οδηγους που λυωνουν στο καρκινωμα των πρακτορειων της αγ. αννης !
    αυτα !

  5. 8 Μαΐου, 2019 στο 5:34 μμ

    is a trusted QQ Online poker Online and also Bandar Ceme Online gambling website that supplies on-line card video
    games such as Online Poker, DominoQQ, Capsa Online, Ceme Online, Ceme99, Online Gambling Online Poker Sites.
    QQ Poker Ceme, the best and also safest online poker representative site with 24 hour IDN Online Online poker solution. For
    those of you Lovers of the game Online Online as well as that
    wish to play betting Online Poker, Online Ceme, Domino QQ, City
    Ceme, Online Gaming, Bandar Capsa Online in 1 ID


Σχολιάστε